parhaat vedonlyöntisivut

CHL:n arvonta suoritettu – toteutuvatko huhutut sääntömuutokset jäähyihin?

CHL-kausi 2023-24 tulee poikkeamaan huomattavasti edelliskaudesta. Joukkueiden määrää pudotetaan radikaalisti ja enää ei pelata ns. lohkoissa. Alkusarjassa kaikki joukkueet kohtaavat kuusi joukkuetta kertaalleen ja tämän jälkeen saadaan selville runkosarjan tilanne. Tästä eteenpäin 16 joukkkuetta pelaavat sitten jääkiekon pudotuspelit normaaliin tapaan.

Näistä ryhmistä runkosarjan peliparit arvottiin:

A-ryhmä: Tappara, Ilves, Red Bull München, Växjö Lakers, Red Bull Salzburg, Geneve-Servette

B-ryhmä: Lukko, EHC Biel-Bienne, Ocelari Trinec, ERC Ingolstadt, HC Bolzano, Skellefteå AIK

C-ryhmä: Pelicans, HC Inssbruck, Rapperswil-Jona Lakers, Färjestad, Dynamo Pardubice, Adler Mannheim

D-ryhmä: HC Kosice, Aalborg Pirates, Vitkovice Ridera, Stavanger Oilers, Rouen Dragons, Belfast Giants

Jäähyihin tulossa radikaaleja muutoksia?

Vielä vahvistamattoman tiedon mukaan CHL kokeilee ensi kaudella kolmea sääntöuudistusta, jotka liittyvät eritoten jäähyihin. Näiden lisäksi toki voi tulla muitakin muutoksia, mutta näistä CHL tiedottanee lisää otteluohjelman julkaisun yhteydessä.

  • Kahden minuutin jäähy kärsitään loppuun asti. Eli vaikka ylivoimalla oleva joukkue tekisi maalin, kahden minuutin jäähy jatkuu sen loppuun saakka.
  • Alivoimamaali päättää vastustajan ylivoiman. Alivoimamaalin arvo korostuu, sillä se päättää samalla ylivoimajoukkueen ylivoiman.
  • Siirretyn rangaistuksen aikana tehty maali ei poista tulevaa jäähyä. Eli jos vastustaja onnistuu tekemään maalin siirretyn rangaistuksen aikana maalin, saa se sen lisäksi myös kahden minuutin ylivoiman.

Liigan joukkueiden vastustajat

CHL:n organisaatio arpoi tällä viikolla jokaiselle joukkueelle kolme kotipelivastusta ja kolme vieraspelivastusta. Otteluohjelmat saadaan selville kesäkuun alussa, näin ainakin on luvattu. Tässä Ilveksen, Tapparan, Pelicansin ja Lukon tulevat vastustajat.

Kuva