parhaat vedonlyöntisivut

FIA päivitti Formula 1 säännöt kaudelle 2024

Isoimpana uudistuksena on Sprinttikisat ja lähinnä aikataulutus. Tuntuu että F1 kalenteri elää koko ajan murrosta ja kattojärjestö etsii sitä oikeaa formaattia tälle kisamuodolle.

Formula 1 kalenteri 2024 tulee sisältämään jälleen Sprinttiviikonloppuja ja kun aikaisemmin perjantaina ajettiin harjoitukset ja aika-ajot sunnuntain kisaan, nyt ajetaan harjoitukset ja sprintin aika-ajot eli Sprint Shootout. Lauantaina ajetaan ensin Sprinttikisa, jonka jälkeen vuorossa on sitten vielä aika-ajot sunnuntain kisaa varten.

Tarkemmat aikataulut kisaviikonloppuihin julkaistaan myöhemmin, mutta on toki nyt jo tiedossa että Kiinan Shanghai (20.4.), USA:n Miami (4.5.), Itävallan Spielberg (29.6.), USA:n Austin (19.10), Brasilian Sao Paolo (2.11) ja Qatar Lusail (30.11.) tulevat isännöimään Sprinttikisaa.

Max Verstappenin kausihan tästä ilmeisesti on taas tulossa. Kertoimet tähän vetoon löytyy iBetiltä.

Kauden 2024 F1 Sprinttiviikonlopun aikataulu

  • Perjantai: Harjoitukset
  • Perjantai: Sprint Shootout aika-ajot
  • Lauantai: Sprinttikisa
  • Lauantai: Aika-ajot
  • Sunnuntai: GP

DRS käyttöön yhden kierroksen jälkeen

Aikaisemmin DRS-järjestelmää sai käyttää kahden ajetun kierroksen jälkeen tai kaksi kierrosta turva-auton poistumisen jälkeen. Täksi kaudeksi tuo on muutettu yhdeksi kierrokseksi, joten potentiaalisia ohitustilanteita päästäneen todistamaan siis jo aiemmin.

Myös muita pieniä viilauksia luvassa

Kauden aikana jaettavien sakkojen määriä on nostettu, viime kaudella maksimisakko oli 250 000 euroa, nyt se on miljoona euroa. Kuka mahtaa ottaa ensimmäiset miljoonan sakot?

Protestien valitusaikoja lyhennetty kolmeen päivään (oli aikaisemmin kaksi viikkoa). Tuohon aikaan voi vielä saada yhden vuorokauden lisäaikaa jostain todella tärkeästä syystä.

Voimanyksiköiden määräss palataan kolmeen joiltain osin, viime vuonna neljä varaosaa oli sallittu.