parhaat vedonlyöntisivut

Jääkiekon nuorten U20 MM-kisat peruttu – järjestäjien koronatoimet riittämättömiä

Kanadassa järjestettävät jääkiekon Nuorten U20 MM-kisat on päätetty perua kokonaan. Kisajärjestäjän koronatoimet ovat osoittautuneet täysin riittämättömäksi ja joukkueissa on esiintynyt muutamia koronatartuntoja.

Koronasääntöjen mukaan joukkue, jossa näitä tartuntoja esiintyy, joutuu luovuttamaan pelin ja vetäytymään karanteeniin määrittelemättömäksi ajaksi. Aikataulullisesti kisojen jatkaminen alkoi muodostumaan jo mahdottomaksi.

Aiemmin kisoissa peruttiin Sveitsin ja USA:n (1-0) välinen ottelu ja viimeisimmät otteluperuutukset koskivat Suomen ja Tsekin (1-0) sekä Slovakian ja Venäjän (1-0) otteluita.

Tässä kohtaa ei varmasti lohduta ketään se tieto että Suomi oli kolmella voitolla koko turnauksen kärkipaikalla ja menossa hyvällä sykkeellä kohti mitalipelejä.

Missä oli NHL-protokolla?

Suomen U20 maajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen antaa Iltalehdessä ilmeisen aiheesta kritiikkiä kisajärjestäjille ja on todella pettynyt pelaajien puolesta.

”Kaukalossa olivat ikäluokan maailman parhaat pelaajat. Silloin paikalla pitäisi olla myös maailman parhaat muut toimijat. Tätä hommaa pitäisi johtaa kunnolla, niin että voidaan pelata.”

Kyseissä kisoissa olisi pitänyt olla NHL:stä tutut toimet käytössä, mutta jostain syystä kisajärjestäjät sortuivat tässä kaikkein tärkeimmässä tehtävässä ala-arvoiseen toimintaan. Ja jälki näkyy tässä.

Vuoden 2023 U20 MM-kisat on määrä järjestää Venäjällä Novosibirskissa ja Omskissa, vuoden 2024 kisat on myönnetty järjestettäväksi Ruotsin Göteborgissa.