parhaat vedonlyöntisivut

Jalkapallon MM-kisat 2026 ja 2030

Maailman suurin yksittäinen urheilutapahtuma, jalkapallon MM-kisat pelataan seuraavan kerran vuonna 2026. Hieman kummalliseen aikaan viime kerralla pelatut pelit jättivät monelle hieman kummallisen maun, toivottavasti joulukuussa ei enää koskaan pelata näitä jalkapallon arvokisoja. Televisiointioikeudet Suomessa ovat ainakin tällä haavaa YLE:n ja MTV:n kontolla, mutta tässä ajassahan voi tapahtua oikeastaan iha mitä tahansa.

Jalkapallon MM 2026

Futiksen MM-2026 kisat tulevat käsittämään peräti 48 joukkuetta, ensimmäistä kertaa. Kyseessä on jo järjestyksessään 23. jalkapallon MM-kisat. Nämä kisat tullaan järjestämään Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa! Yhteensä 16 eri kaupunkia tulee ”houstaamaan” näitä kisoja kolmessa eri maassa.

  • Kanada: Toronto ja Vancouver
  • Meksiko: Guadalajara, Mexico City ja Monterrey
  • USA: Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York – New Jersey, Philadelphia, San Francisco Bay Area, Seattle.

Turnauksen lopulliset aikataulut ovat luonnollisesti vielä suunnitelman alla, mutta pelejä on varmasti ainakin kuukaudeksi, joten kesäkuun alku – heinäkuun 19. kannattaa jo nyt napata lomalistalta. Turnauksen on arveltu kestävän 38-40 päivää, joten näitä pelejä ei ihan kuukaudessa pelata.

Joukkueet tullaan jakamaan 12:a neljän joukkueen lohkoon ja jokaisen lohkon kaksi parasta ja peräti 8 parasta kolmossijaa etenevät 32 joukkueen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Tämä tietää siis pelien määräänkin todella massiivista lisäystä, sillä kun ennen pelattiin yhteensä 64 peliä, nyt pelejä on peräti 104 kappaletta!

Jalkapallon MM-kisat 2030

Näihin kisoihin on vielä rutkasti aikaa, mutta nämäkin ”houstit” on jo valittu. Suurin osa peleistä tullaan pelaamaan Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa! Turnauksen erikoisuus on se, että muutamia otteluita pelataan turnauksen kärkeen Uruguayssa, Paraguayssa ja Argentiinassa. Näillä otteluilla juhlistetaan Jalkapallon MM-kisojen 100-vuotista taivalta.

Alun perinhän tässä oli myös Ukraina mukana, mutta ainakin toistaiseksi tästä suunnitelmasta on luovuttu.

Alustavasti tämän turnauksen ajankohta on 8.6. – 21.7.2030, mutta tämähän voi vielä muuttua ”hovissa”.

Pelipaikkoina ovat alustavasti:

  • Uruguay, Montevideo
  • Argentiina, Buenos Aires
  • Paraguay, Luque
  • Portugali, Lissabon Porto
  • Marokko, Casablanca, Rabat, Tangier, Agadir, Marrakech, Fes
  • Espanja, Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Bilbao, Murcia, Malaga, Zaragoza, Vigo, La Coruna, Las Palmas, San Sebastian

Jalkapallon MM 2034

Jalkapallon MM-kisojen järjestämisestä käydään isoa kisaa, ovathan kisat todella huima mainos järjestävälle maalle. Vuoden 2034 kisoista tiedetään ainakin se, että Saudi-Arabia tulee näiden kisojen järjestämisoikeutta hakemaan, olisiko se sitten jälleen kisat joulukuussa 2034?

Saudi-Arabian kanssa kilpailee myös kauko-idän maat, sillä FIFA on pyytänyt näitä maita tekemään hakemuksen kisaisännyydestä. Kisat tullaankin mitä todennäköisemmin järjestämään Aasiassa ja Oceaniassa, toki lähi-itäkin voi nousta tähän joukkoon.

Jalkapallon EM-kisat 2028 ja 2032 kisaisännät myös valittu

Kisaisännyyksiä tipahtelee kuin sieniä sateella ja jo nyt tiedetään mitkä maat tulevat järjestämään tulevat jalkapallon EM-kisat. Vuoden 2024 kisathan järjestetään Saksassa, mutta vuoden 2028 EM-kisat tullaan järjestämään Britanniassa ja Irlannissa. Tämä tarkoittaa sitä, että pelejä nähdään Englannin lisäksi Irlannissa, Pohjois-Irlannissa, Skotlannissa ja Walesissa.

Vuoden 2032 kisaisännyys meni Italialle ja Turkille.