parhaat vedonlyöntisivut

KHL:n runkosarja pakettiin – pudotuspelit käyntiin maaliskuussa

KHL-liigassa lähdettiin ennenaikaiselle tauolle ennen Pekingin olympialaisia. Jo ennen aikaistettua taukoa sarjassa oli jouduttu perumaan lukuisia otteluita, joten runkosarjan pelaaminen loppuun ennen pudotuspelien suunniteltua aloittamista olisi muodostunut mahdottomaksi. Hieman yllättäen KHL päättikin maanantaina virallisesti että loput runkosarjan pelit jätetään pelaamatta, ja että pudotuspelit aloitetaan heti tauon jälkeen.

Runkosarjaa oli tarkoitus jatkaa 22.2., mutta tämän päätöksen mukaan 16 parasta joukkuetta aloittaankin pudotuspelit 1.3.2022. Paljoa ei siis varsinaista runkosarjaa jäänyt pelaamatta ja kaikki joukkueet kuitenkin pelasivat 45 – 50 ottelua runkosarjassa. Osan joukkueista pelit päättyivät siis jo käytännössä tammikuussa, sillä KHL on ollut aikaistetulla olympiatauolla jo pitempään.

Runkosarjan päättäminen kesken kaiken tietää otteluiden pistekeskiarvon mukaisia pudotuspelipareja seuraavaan malliin, itäisen konferenssin Ak Bars Kazan – Avangard Omsk on näistä ehkä se kovin pari kauden ennakko-odotuksiin ajatellen. Molemmat lukeutuivat kauden alussa mestarisuosikkeihin ja nyt siis vain toinen joukkue jatkaa ottelusarjan jälkeen.

Läntinen konferenssi:

SKA Pietari – Dinamo Minsk

Jokerit – Spartak Moskova

TsSKA Moskova – Lokomotiv Jaroslavl

Dinamo Moskova – Severstal Tsherepovets

Itäinen konferenssi:

Metallurg Magnitogorsk – Barys Nur-Sultan

Traktor Tsheljabinsk – Neftekhimik Nizhnekamsk

Salavat Julajev Ufa – Sibir Novosibirsk

Ak Bars Kazan – Avangard Omsk

Otteluparien ottelupäivät tullaan julkaisemaan myöhemmin. Nähdäänkö Liigassa ja muissa sarjoissa mahdollisesti potentiaalisia vahvistuksia jo kauden päättäneistä KHL-seuroista? Ainakin Amur Khabarovsk on jo päättänyt tsekkihyökkääjien David Tomasekin ja Radan Lencin sekä Ruslan Redanin sopimukset.

Aikaisemmin Vityaz päästi Valtteri Kemiläisen Ruotsin liigaan ja Dinamo Rigan maalivahti Julius Hudacek päästettiin etsimään uutta joukkuetta loppukaudeksi. Rauman Lukkoon on huhuttu mm. viime kauden komeettaa Daniel Audettea, joka siirtyi täksi kaudeksi Moskovassa pelaavaan Vityaz-joukkueeseen.

SKA Pietari suurin suosikki

Useat vedonlyöntiyhtiöt pitävät edelleen SKA Pietaria kauden suurimpana mestaruussuosikkina. Voittokerroin on n. 6.50 – 7.00. Kovana kumppaneina tulevat CSKA Moskova ja Metallurg Magnitogorsk (7.50 – 8.00). KHL:n pudotuspeleistä kaavaillaan todella tasaisia, sillä peräti kahdeksan joukkueen kertoimet ovat alle 10.00. Näihin joukkueisiin kuuluu myös Jokerit.