parhaat vedonlyöntisivut

Kiinan jääkiekkojoukkue saa osallistua Pekingin olympialaisiin surkeasta tasostaan huolimatta

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoi tiistaina, että Kiinan jääkiekkojoukkueen paikka Pekingin olympialaisissa ei ole enää uhattuna. Asiasta on ollut paljon keskustelua, sillä Kiinan miesten jääkiekkomaajoukkue on tällä hetkellä Kansainvälisen jääkiekkoliiton rankingissa sijalla 32.

Joukkueella ei siis olisi ollut normaalitilanteessa mitään asiaa olympiajäälle. Torinon olympialaisista alkaen isäntämaalla on kuitenkin ollut osallistumisoikeus olympiajääkiekkoon, ja tällä perusteella ovet avautuivat myös Kiinan joukkueelle.

Spekuloinnin ja kritiikin myötä IIHF otti Kiinan osallistumisoikeuden uudestaan käsittelyyn, ja kolmepäiväisen kokouksensa päätteeksi järjestön valtuusto julisti tiedotteessaan, että osallistumisoikeus pysyy ennallaan.

Osa Kiinan maajoukkueen pelaajista on pelannut tällä kaudella KHL-liigassa Kunlun Red Stars -joukkueessa. Menestystä ei ole syntynyt tälläkään saralla, sillä joukkue porskuttaa itäisen konferenssin viimeisellä sijalla.

Olympialaisissa Kiinan miesten maajoukkue tulee kuitenkin pelaamaan A-alkulohkossa, jossa se kohtaa Yhdysvallat, Kanadan sekä Saksan.