parhaat vedonlyöntisivut

Koronakaaos NHL:ssä – Pelaajien osallistuminen olympialaisiin vaakalaudalla

Koronavirus jylläsi tiistaina jääkiekon NHL-liigassa. Reilun vuorokauden sisällä laitettiin sivuun 25 pelaajaa ympäri sarjan, ja pahentuva tilanne saattaa vaikuttaa NHL-pelaajien olympialaisosallistumiseen.

Suurin kärsijä oli Calgary Flames, jonka joukkueesta yhdeksän pelaajaa joutui karanteeniin. Joukkueen pelit jouduttiinkin laittamaan toistaiseksi täysin jäihin.

Carolina Hurricanesin pelaajien keskuudesta löytyi kuusi tapausta, ja joukkueen ottelu Minnesotassa peruttiin. On mahdollista, että Carolina joutuu perumaan myös muitakin otteluitaan. Joukkueen tähtipelaaja Sebastian Aho on parasta aikaa koronakaranteenissa, joka saattaa jatkua joulun yli.

Vancouver joutui pudottamaan listaltaan neljä pelaajaa, mukaan lukien kesken ottelun sivuun napattu Tucker Poolman. Edmontonissa koronaprotokollaan joutui yhden pelaajan lisäksi joukkueen päävalmentaja Dave Tippett.

Tällä kaudella on jouduttu koronaviruksen takia perumaan yhdeksän ottelua, joista vasta kahdelle on löydetty korvaava päivä. Mitä enemmän tapauksia tulee, sitä epätodennäköisemmin NHL:ssä pystytään pitämään kiinni helmikuulle raivatusta olympiatauosta.

Asiaan vaikuttaa negatiivisesti myös Kiinan koronakaranteenikäytäntö. Mikäli pelaajilla ilmenee Kiinassa koronatartunta, on edessä 3-5 viikon karanteeni, jonka aikana maasta ei saa lähteä.