parhaat vedonlyöntisivut

Lauri Markkasen pituus lyheni uudessa pelipaidassa

Chicago Bullsista Cleveland Cavaliersiin siirretty Lauri Markkanen on aloittanut kautensa vahvasti uudesta joukkueesta ja pelipaikasta huolimatta. Aiemmin sentterinä pelannut Markkanen pelaa nyt Cleveland Cavaliersin aloitusviisikossa pienenä laitahyökkääjänä.

Uuteen pelipaikkaan liittyy myös hupaisa yhteensattuma, sillä NBA:n nettisivujen perusteella myös Markkanen itse vaikuttaa kutistuneen.

Arizonan yliopistossa ja Chigago Bullsissa pelatessaan Markkasen pituudeksi ilmoitettiin 213 senttiä. Tällä kaudella pituudesta on kuitenkin kadonnut pari senttiä – nyt pelaaja on vain 211 senttimetriä pitkä.

Suurempaa dramatiikkaa ei koon pienenemiseen vaikuta liittyvän, vaan taustalta löytyy NBA:n pari vuotta vanha määräys. Sen mukaan pelaajien pituudet on vahvistettava lääkärintodistuksella, ja mittaus täytyy tehdä viikon sisällä uusien pelaajien sopimuksen solmimisesta. NBA:ssa pelaavilla joukkueilla on ollut aiempina vuosina tapana liioitella pelaajiensa pituutta.

Pituusarvojen heittelehtimisestä huolimatta Lauri Markkanen on hoitanut pestinsä Cleveland Cavaliersissa kunnialla. Hän on muun muassa saanut viisi minuuttia lisää peliaikaa ottelua kohti, ja pelitilanneheittojen määrä on noussut kymmenestä kahteentoista.

Seuraavasta koripallopelistä Markkanen joutuu kuitenkin jäämään rannalle, sillä hänet on asetettu NBA:n protokollalistalle mahdollisen koronavirustartunnan vuoksi.