parhaat vedonlyöntisivut

Liiga murtui paineen alla – Liiga auki kaudelle 2025-2026

Liiga tiedotti torstaina 12.10. sarjasysteemin muutoksesta. Loputtomat kauden lopun tyhjennysmyynnit lienevät nyt joltain osin historiaa, kun liigakarsinnat palaavat keväällä 2025. Lisäksi mahdollisten Liigajoukkueiden määrä on mahdollisesti nousemassa 16:a joukkueeseen.

Liigan varsinaisen yhtiökokouksen päätökset 12.10.2023:

  • Keväästä 2025 alkaen ja siitä eteenpäin järjestetään vuosittain karsinnat Liigassa viimeiseksi jääneen joukkueen ja Mestiksen voittajan välillä. Mahdolliselta Liigaan nousijalta edellytetään Liigan voimassa olevien lisenssiehtojen täyttämistä.
  • Keväästä 2024 eteenpäin Liigan lisenssiehtoihin lisätään Liigaan nousemisen edellytykseksi Mestiksen voitto kyseisellä kaudella, Liiga-karsintojen voittamisen lisäksi.
  • Liigan joukkuemääräksi rajataan maksimissaan 16 kaudesta 2025–26 alkaen.
  • Seuran mahdollisesti luopuessa sarjapaikastaan tyhjäksi jäänyttä paikkaa ei täytetä.

Eli käytännössä Kiekko-Espoo voisi nousta Liigaan heti kaudelle 2024 – 2025 lisenssiehtojen täytyttyä ja esimerkiksi Jokerit Mestiksen voitolla kaudella 2024 – 2025 voisi päästä karsimaan liigapaikasta Liigan viimeisen joukkueen kanssa. Toki tässä on myös muilla joukkueilla oma sanansa sanottavana. Mutta montako liigakelpoista joukkuetta Mestiksessä pelaa?

Melkoisen kova lisäys oli myös se, että mahdollisen Liigapaikasta luopumisen myötä tätä paikkaa ei automaattisesti täytettäisi. Lähinnä Saipa ja HPK ovat tällä kaudella olleet tapetilla talousongelmien vuoksi.