parhaat vedonlyöntisivut

NHL kaavailee kansainvälisiä turnauksia lähivuosille

NHL ja NHLPA (pelaajayhdistys) ovat kaavailemassa kansainvälistä huipputurnausta helmikuulle 2025. Tausta-ajatuksena tässä on aloittaa Olympialaisten kanssa säännöllinen sykli, jossa siis Olympialaiset ja World Cup of Hockey vuorottelisivat. Tämä tietenkin lisäisi mielenkiintoa niin pelaajien kuin kannattajienkin keskuudessa.

NHL oli edellisen kerran mukana World Cupin muodossa 2016, mutta jätti sitten välistä vuoden 2018 ja 2022 Olympialaiset. Sitä ennen NHL oli kuitenkin mukana -98, -02, -06, -10 ja -14. Nyt tähtäimessä on tehdä paluu vuoden 2026 Italiassa järjestettäviin talviolympialaisiin.

Suunnitelmissa on tällä hetkellä toteuttaa 2025 jonkunmoinen kansainvälinen kiekkoturnaus, 2026 on talviolympialaiset, vuodeksi 2028 on kaavailussa World Cup of Hockey, 2030 jälleen olympialaiset ja jälleen sitten World Cupia 2032.

World Cupia uudella formaatilla?

Välttämättä vuoden 2025 tulevaa World Cupia ei tulla pelaamaan samalla systeemillä kuin edellisillä kerroilla, mutta tavoitteena on tehdä mielenkiintoinen kansainvälinen kiekkoturnaus jossa NHL-pelaajat ovat luonnollisesti turnauksen keskiössä. Paljon toki riippuu myös NHL:n pelaajayhdistyksestä.

Ja mitä mahtaa tapahtua Venäjän kanssa, se on vielä täysin arvoitus. Venäläiset pelaajat voivat pelata NHL:ssä, mutta todennäköisesti menee vuosia siihen että Venäjän maajoukkue voisi osallistua kansainvälisiin turnauksiin ainakaan maan lipun liehuessa.

Mikä mahtaa olla uuden turnauksen formaatti ja aikataulu, se jää nähtäväksi. Jääkiekon MM-kisojen ja Olympialaisten rinnalle tarvitaan kieltämättä turnaus, jossa maailman parhaat kiekkoilijat näyttävät osaamistaan.