parhaat vedonlyöntisivut

Valioliigassa kuohuu: Manchester Cityn manageri ehdottaa pelaajille lakkoa

Koronaviruksen aiheuttamat poissaolot ovat aiheuttaneet huipputason jalkapalloilijoille normaalia enemmän rasitusta. Yhä useampi jalkapallovaikuttaja on alkanut puhua pelaajien puolesta, ja kovimmin sanankääntein sen teki Manchester Cityn manageri Pep Guardiola The Guardian-lehden haastattelussa.

Guardiolan mielestä Valioliigan pelaajien ja valmentajien tulisi harkita yhdessä lakkoon menemistä. Ilman lakkoa asiaan ei hänen mukaansa saada ratkaisua. Guardiola kritisoi esimerkiksi Valioliigan kolmen pelaajavaihdon käytäntöä viiden pelaajavaihdon sijasta.

Myös Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson ja Evertonin manageri Rafael Benítez ottivat vahvasti kantaa pelaajien hyvinvoinnin puolesta. Benítezin mukaan jalkapallo-otteluiden pelaaminen väkisin ja kokoonpanojen täyttäminen akatemiapelaajilla on huonoa mainosta sarjalle. Myös Benítez väläytti lakon mahdollisuutta ongelman ratkaisuksi.

Pelaajien rasitusta lisää koronaviruksen aiheuttamien poissaolojen lisäksi myös Valioliigan kanssa samaan aikaan käynnissä oleva Liigacup. Osa joukkueiden managereista on ehdottanut otteluparien vaihtamista yksittäisiksi otteluiksi pelaajien rasituksen helpottamiseksi. Manchester Unitedin väliaikainen manageri Ralf Rangnick ehdotti jopa Liigacupin lopettamista.