parhaat vedonlyöntisivut

Valioliiga

Valioliiga on Suomen seuratuin jalkapalloliiga. Suosiossa se päihittää selvästi Espanjan La Ligan, Italian Serie A:n ja Saksan Bundesliigan. Valioliigan ottelut löytävät tiensä varsin usein myös Vakioveikkauksen kohteiksi, tässä todennäköisesti yksi iso syy siihen, miksi tämä liiga on Suomessa niin suosittu.

Valioliiga on perustettu 1992-1993 kaudelle, mutta perinteet liigalla ovat valtavat. Ensimmäisen kerran pelattiin jo kaudella 1888-1889, tuolloin sarjan nimenä oli 1. divisioona.

Valioliiga on yksi suosituimmista vedonlyönnin kohteista. Yksittäisessä ottelussa voi olla useampia satoja vedonlyöntikohteita ennen ottelua. Tähän tulevat vielä päälle lukuisat livevedonlyönnin vaihtuvat kohteet ja kertoimet. Luonnollisesti erittäin suosittua on ennen koko kautta ja kauden aikana tehtävät vedot voittajasta, putoajista ja esimerkiksi maalintekijäkuninkaasta!

Suomessa Valioliigan televisioinnit hoitaa ElisaViihdeViaplay ja Vsport+ -kanavat. MTV3 näytti jo kaudella 2022 – 2023 yhden lauantaipelin ilmaiskanavallaan (Sub) ja sama jatkuu kaudella 2023 – 2024.

Valioliiga 2023-24

Valioliigassa pelaa 20 joukkuetta. Jokainen joukkue kohtaa kauden aikana toisensa kahdesti, kerran kotiareenalla ja kerran vieraissa. Yhteensä pelikierroksia tulee jokaiselle joukkueelle 38 kappaletta ja kausi pelataan pääsääntöisesti elokuusta seuraavan vuoden toukokuulle. Kauden päätteeksi sarjataulukon ykkönen kruunataan mestariksi ja kolme viimeistä joukkuetta putoavat alemmalle sarjatasolle eli Mestaruussarjaan. Luonnollisesti Mestaruussarjasta kolme parasta joukkuetta nousevat seuraavalle kaudelle Valioliigaan. Suoraan Mestaruussarjasta nousee kaksi joukkuetta ja kolmannesta paikasta pelataan vielä erilliset karsinnat.

Kauden 2022 – 2023 mestari oli jälleen kerran Manchester City.

Valioliigan neljä parasta joukkuetta ansaitsevat paikkansa Mestareiden Liigaan, kolme ensimmäistä joukkuetta lunastavat paikan suoraan lohkovaiheeseen ja neljäntenä joukkueena Mestareiden Liigaan pääsee suoraan karsimaan paikasta lohkovaiheeseen. Valioliigan sijat 5-7 pääsevät Eurooppa-liigan lohkokarsintoihin tai tätä edeltäviin karsintoihin. Englannissa pelattavien FA Cupin ja Liigacupin voittajilla on kuitenkin etu Eurooppaliigapaikoille. Ennen kautta pelataan Community Shield ottelu, jossa kohtaavat Cupin voittaja ja Valioliigan edelliskauden voittaja.

Kauden 2023 – 2024 Valioliigan joukkueet:

 • Manchester City, Manchester
 • Liverpool, Liverpool
 • Chelsea, Lontoo
 • Arsenal, Lontoo
 • Tottenham Hotspur, Lontoo
 • West Ham United, Lontoo
 • Manchester United, Manchester
 • Wolverhampton Wanderers, Wolverhampton
 • Brighton & Hove Albion, Brighton
 • Aston Villa, Birmingham
 • Crystal Palace, Lontoo
 • Brentford, Lontoo
 • Everton, Liverpool
 • Newcastle United, Newcastle
 • Nottingham Forest, Nottingham
 • Bournemouth, Bournemouth
 • Fulham, Lontoo
 • Burnley, Burnley (nousijajoukkue)
 • Sheffield United, Sheffield (nousijajoukkue)
 • Luton, Luton (nousijajoukkue)

Kauden 2022 – 2023 päätteeksi Valioliigasta putosivat perinteiset seurat Leeds, Leicester ja Southampton.

Nousijajoukkueiksi selviytyivät Burnley ja Sheffield United sarjataulukon perusteella (Championshipin kaksi parasta) ja tiukkojen pudotuspelien jälkeen Luton.

Valioliiga sarjataulukko

Valioliigan sarjataulukossa esiintyy siis 20 joukkuetta, neljä kauden parasta saa suoran paikan Mestarien Liigan lohkovaiheeseen, viides joukkue paikan Eurooppaliigaan ja kuudeskin palkitaan paikalla Eurooppaliigan karsintoihin. Seitsemäs joukkue ansaitsee paikkansa Konferenssiliigan karsintoihin. Kolme vähiten pisteitä kerännyttä joukkuetta putoaa alempaan sarjaan.

Kaudella 2022 – 2023 seitsemän ensimmäistä sijaa menivät:

 1. Manchester City (Mestareiden liiga 2023 – 2024)
 2. Arsenal (Mestareiden liiga 2023 – 2024)
 3. Manchester United (Mestareiden liiga 2023 – 2024)
 4. Newcastle (Mestareiden liiga 2023 – 2024)
 5. Liverpool (Eurooppaliiga 2023 – 2024)
 6. Brighton (Eurooppaliiga 2023 – 2024)
 7. Aston Villa (Konferenssiliiga 2023 – 2024)

Valioliiga 2023 – 2024 alkaa 12.8.2023

Valioliigan kausi 2023 – 2024 aloitetaan lauantaina 12.8.2023. Kauden on määrä jatkua aina sunnuntaihin 19.5.2023 saakka, jolloin kaikki joukkueet pelaavat aikataulun mukaan yhtä aikaa viimeisen kierroksen ottelunsa. Edellisen kauden alkuun jää aikaa 76 päivää ja kauden loputtua jää hyvin aikaa ennen Saksassa pelattavia jalkapallon EM-kisoja 2024.

Kauteen mahtuu myös pieni tauko, 13.-20. päivä tammikuuta ei pelata Valioliigan otteluita. Kausi koostuu lähtökohtaisesti 34:stä viikonlopusta, kolmesta viikkokierroksesta ja yhdestä ”Bank Holiday” kierroksesta. Tuttuun tapaan ottelusiirtoja tulee FA Cupin ja europelien myötä.

Manchester City jälleen isoin ennakkosuosikki

Suurimpana suosikkina kauteen lähtee jälleen Manchester City, joka voitti mestaruuden edellisellä kaudella ja on napannut viiden edelliskauden aikana vakuuttavat neljä mestaruutta. Isoin haastaja kauteen lähdettäessä on Liverpool, joka juhli viimeksi mestaruutta kaudella 2019 – 2020. Liverpoolin lisäksi haastajiksi voidaan tällä kaudella laskea Arsenal ja muut isot seurat kuten Tottenham ja Manchester United.

Vahvoja putoajakandidaatteja tälle kaudelle ovat nousijajoukkueet Luton, Sheffield Utd ja Burnley. Viime kaudella kuitenkaan yksikään nousijajoukkueista ei pudonnut, miten mahtaa käydä tällä kaudella?

Valioliiga lähetykset ja televisiointi

Suomessa Valioliigan televisiointioikeudet omistaa Vsport, joten pääset katsomaan Valioliigan otteluita Vsport TV-kanavien ja Viaplay-streampalvelun kautta. Tällä kaudella televisioidaan kaikki ottelut, joten katsojalla on varaa valita samaan aikaan pelattavista otteluista.

Yleisin pelikierros pelataan lauantaisin ja alkaen kello 17:00, mutta pääsääntöisesti otteluita siirretään alkavaksi myös aikaisemmin ja myöhemmin. Tämän lisäksi lukuisat ottelusiirrot siirtävät pelejä pelattavaksi myös muina päivinä. Ruuhkaisimpina aikoina Valioliigaa pelataan viikonloppujen lisäksi myös viikolla.

MTV3 näyttää kaudella 2023 – 2024 jälleen yhden viikon pelin, useimmiten tuo on lauantaina kello 17:00 alkava peli. Viime kauden tapaan nämä pelit on nähtävissä ilmaiseksi Sub-kanavalla.

Fantasy Premier League

Yhä suositumpaa Valioliigan seuraajien keskuudessa on pelata samalla Fantasy Premier League – peliä, jossa pelaaja pääsee valitsemaan tietyn määrän pelaajia omaan joukkueeseensa. Käytössä on tietty määrä virtuaalivaluuttaa ja pelaajat on arvotettu ennen kautta. Kauden aikana hinnat nousevat ja laskevat ja pelaajat keräävät pisteitä kauden aikana useissa eri pistekategorioissa.

Voit tutustua peliin Valioliigan virallisilla Fantasy Premier League sivuilla. Voit myös osallistua useisiin eri liigoihin omalla samalla joukkueella.

Valioliiga vedonlyönti ja kertoimet

Valioliiga tarjoaa kattavasti erilaista vedonlyöntiä ja kertoimia. Suurin osa vedonlyönnistä tapahtuu otteluvedoissa, mutta luonnollisesti myös kausivetojen kohdalla pelataan isojakin summia. Hieman vedonlyöntisivustosta riippuen tarjolla on erilaisia kertoimia laidasta laitaan. Suosituin on tietenkin voittajaveto, tässä mm. iBet-peliyhtiön kertoimet kauden 2022-2023 voittajaksi:

Premier League
Voittajaveto kertoimet
Kertoimet
2023 – 2024
Manchester City
Liverpool
Chelsea
Tottenham
Manchester United
Arsenal
Newcastle Uniteed
West Ham
Brighton
Everton
Aston Villa
Wolves
Crystal Palace
Brentford
Fulham
Nottingham Forest
Bournemouth
Burnley
Sheffield United
Luton

Valioliigasta voi lyödä myös vetoa joukkueista jotka ovat kahden parhaan tai vaikkapa kuuden tai kymmenen parhaan joukossa. Betsaamaan pääsee myös siitä, putoaako joukkue kauden jälkeen tai mikä mahtaa olla tämän kauden paras nousijajoukkue? Kertoimia löytyy myös sille, mikä on liigan paras joukkue 25.12.2023, eli juuri ennen kuin Valioliiga taas jatkuu MM-kisojen jälkeen.

Paras maalintekijä 2023-2024

Valioliigaan on jälleen värvätty muutamia potentiaalisia maalikuningasehdokkaita, mutta onko heistä valloittamaan jo ensimmäisellä kaudella se kaikkein korkein palli? Manchester Cityn Erling Haalandilta odotetaan todella paljon, samoin kuin Liverpoolin Darwin Nunezilta. Kenen puolesta sinä laitat betsit vetämään, tässä ehdokaita Tsekkaa loput pelurit vaikkapa iBetin kerroinlistalta. Päivitämme tähän kertoimet kun niitä ennen kauden alkua jälleen on tarjolla!

Valioliiga 2023-2024
Paras maalintekijä
Kertoimet
Kertoimet
Erling Haaland
Mohemed Salah
Harry Kane
Heung-Min Son
Darwin Nunez
Diogo Jota
Jamie Vardy
Kevin de Bruyne
Dominic Calvert-Lewin
Patrick Bamford
Bukayo Saka
Callum Wilson
Ivan Toney
Bruno Fernandes
Timo Werner
Raheem Sterling
Riyad Mahrez
Michail Antonio
Mason Mount

Valioliiga otteluohjelma 2023 – 2024

Valioliiga julkaisee kauden 2023 – 2024 otteluohjelman torstaina 15.6.. Tällä rytmityksellä lähdetään kauteen, mutta on selvää että erilaiset Liigacup, FA-Cup ja Euroopan cupien ottelut tulevat tätä rytmitystä sotkemaan.

Päivitämme tähän otteluohjelman kun se on saatavilla.

Suomalaiset pelaajat Valioliigassa

Valioliigassa ja sen edeltäjässä 1. divisioonassa on pelannut reilut 20 suomalaista pelaajaa. Kaudella 2021 – 2022 Valioliigassa ovat pelanneet Norwichin Teemu Pukki ja Brentfordin Marcus Forss. Kaudelle 2023 – 2024 ei näillä näkymin ole suomalaispelaajia valitettavasti tulossa.

Tunnetuimpia suomalasipelaajia Valioliigassa ovat olleet Sami Hyypiä (Liverpool), Jussi Jääskeläinen (Bolton ja West Ham), Mikael Forssell (Chelsea, Crystal Palace, Birmingham), Jari Litmanen (Liverpool), Mixu Paatelainen (Bolton, Wolverhampton) ja Aki Riihilahti (Crystal Palace)